در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ برای یک سفر کاری به کشور گرجستان سفر کردم.
در این سفر مهمان یکی از دوستان خوب گرجستانی بودم که فارغ التحصیل جامعه المصطفی العالمیه و مسئول دفتر حضرت آیت الله سیستانی در گرجستان بود و با تلاش خود توانسته بود یک مدرسه علمیه در گرجستان تاسیس کند.
درباره کشور گرجستان و شرایط خاص آن یک پست جدا خواهم نوشت اما آنچه که در این پست می خواهم بدان اشاره کنم، برخی از خدمات عام المنفعه مرحوم شاه عباس صفوی در گرجستان است.
مرحوم شاه عباس، خدمات عالم المنفعه زیادی به مردم داشته هم در داخل ایران و هم در خارج ایران، اما متاسفانه همیشه هدف تیرهای کینه بوده و کمتر کسی است که از شاه عباس به نیکی یاد کند و البته این امری کاملا طبیعی است زیرا غالب تاریخ نگاران پس از دوران صفوی، از دشمنان صفویه بودند و در دوران معاصر هم که تاریخ نگاران غالبا از جریان بابیت و دشمن سرسخت تشیع و شاه عباس بودند. پس طبیعی است که باید تمام توان خود را در مبارزه با شخصیت فرهنگی و خدمات اجتماعی شاه عباس بکار گیرند تا او را منفور کنند.
بسیاری از خدمات عام المنفعه و زیربناهای اساسی مانند پست و راه سازی در ایران، توسط مرحوم شاه عباس بنیان نهاده شدند و تمام زیبایی شهر اصفهان به همان معماری ها و هنرمندی هایی است که همگی در عصر شاه عباس کبیر پایه ریزی شدند.
اما به راستی چرا باید شاه عباسی که همه به ایران خدمت کرده، این چنین بد نام باشد و کوروشی که حتی اصل وجودش هم سندی ندارد و قطعی نیست و هیچ خدمت هم به مردم ایران نکرده، اینچنین محبوب و زبانزد باشد؟؟؟
جناب استاد رسول جعفریان مصاحبه ای دارند درباره اینکه به شاه عباس باید افتخار کنیم یا به کوروش؟ که توصیه می کنم حتما در اینترنت جستجو کرده و این مصاحبه را بخوانید و لذت ببرید.

هرکس که به کشور گرجستان سفر کنید، یکی از مقصدهای او شهر تفلیس خواهد بود.
تفلیس شهر زیبایی است و جاذبه های تاریخی و طبیعی زیبایی هم دارد. اما شاید معروفترین و مهمترین نقطه شهر تفلیس همان مرکز شهر یعنی حد فاصل بین میدان طلایی، میدان اروپایی و میدان شاردنی است، که تله کابین تفلیس هم از همین نقاط عبور می کند.
در این میان میدان شاردنی از همه مهمتر و معروف تر است و اکثر جاذبه های قدیمی در همین میدان گرد هم آمده اند.
شهر تفلیس فقط یک مسجد دارد و آن، همان مسجدی است که مرحوم شاه عباس صفوی بر فراز تپه ای در کنار میدان شاردنی تفلیس بناکرده است.
این مسجد قدیمی که مسجد الجمعه نام دارد، از قدیم دو محراب داشته که محراب سمت راست برای شیعیان و محراب سمت چپ برای اهل سنت است و هم اکنون نیز این دو محراب موجود هستند.
نمای بیرونی مسجد از آجر و چوب و داخل مسجد گچکاری است و در دورتادور مسجد مزین به آیات قرآن و روایاتی مانند حدیث ثقلین است. خود مسجد بر فراز تپه ای است که تماما هتل و مسافرخانه های گران قیمت شهر اطراف آن را گرفته اند.
در پایین تپه یعنی در مرکز میدان شاردنی حمام شاه عباس خودنمایی می کند که با یک معماری زیبای ایرانی اصفهانی در حال تجدید بناست و هرکس که از دور آن را می بیند فکر می کند که مسجد است، اما مسجد دقیقا در بالای سر حمام است.






گنبد سفید بالای مناره مسجد، در انتهای کوچه مشخص است.